Τρώω

Αρακάς
"γρήγορο και εύκολο φαγητό γεμάτο δροσιά και την γλυκύτητα του αρακά. Γίνεται όπως όλα τα λαδερά και πρέπει να προσέξουμε το λαδί μην είναι παρά πολύ ,τα υγρά μην κολυμπά ο αρακάς στο νερό και να μην ανακατεύουμε όταν μαλακώσουν τα υλικά και τα τραυματίζουμε. Οι χρωματικές αντιθέσεις και σε αυτό το φαγητό αποτελούν καμβά. Πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί ,το ξανθό του κρεμμυδιού. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε Mala Peruviana orange και θα πετύχουμε μια ποιο παλ αισθητική του πιάτου, όχι της έντονης αντίθεσης με το κόκκινο της συμβατικής ντομάτας .Είναι πιο κοντά στον αρακά λεμονάτο χρωματικά αλλά γευστικά έχουμε πλήρη επίγευση της ντομάτας με ποιο γλυκές πινελιές, λόγω των ιδιοτήτων του πορτοκαλί χυμού ντομάτας."
Υλικά
- 1 κιλό αρακάς φρέσκος η’ κατεψυγμένος
- ½ μπουκάλι Mala Peruviana orange 500ml
- 2 καρότα
- 3 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό η’ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Άνηθο (εναλλακτικά του πάει και το μάραθο σε μικρότερη ποσότητα)
- 1 μικρή πιπερίτσα καυτερή(δίνει σπιρτάδα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι