Τρώω

Μοσχάρι γιουβέτσι με Mala Peruviana orange
"Το αγαπημένο φαγητό πολλών Ελλήνων που εδώ θα του δώσουμε μια άλλη διάσταση οπτικά και γευστικά με την πορτοκαλί ντομάτα. Ως γνωστόν έχουν μια μεγάλη έλξη τα δυο αυτά υλικά, το μοσχάρι με την ντομάτα αλλά η γλυκεία επίνευση της πορτοκαλί το απογειώνει. Πρέπει να διατηρήσουμε του κανόνες της συνταγής «μοσχαράκι κοκκινιστό» με την παραλλαγή της πορτοκαλί ντομάτας καθώς και την διατήρηση λίγο παραπάνω υγρών που είναι χρήσιμα όπως καταλαβαίνουμε για να βράσει το κριθαράκι. Η βασική οδηγία είναι καλά υλικά για να αναδείξουμε την πληκτική σχέση τους και λίγα μπαχαρικά για να μην την επισκιάζουμε. Μπλανσάρισμα ή ζεμάτισα αλλιώς του κρέατος και προσοχή στα τελικά υγρά όπως προανέφερα. Σημασία έχει και η επιλογή καλής ποιότητας κριθαράκι έτσι ώστε να μην κολλήσει κατά το μαγείρεμα και δεν βγει σπυρωτό. Φυσικά μπορεί να γίνει με αρνάκι ,κατσικάκι, κοτόπουλο."
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε σχετικά μικρά καρέ
- 1 μπουκάλι Mala Peruviana orange 500ml
- 300 γρ κριθαράκι μέτριο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ κρασί κόκκινο ξηρό
- 2 ξυλάκια κανέλλα
- Μπαχάρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Μοσχάρι γιουβέτσι με Mala Peruviana orange Εκτέλεση
Γυρνάμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος την σύβραση του κρέατος υπολογίζοντας ότι θα προστεθεί το κριθαράκι και θα φουσκώσει 1 προς 3 περίπου. Απλώνουμε το κριθαράκι ομοιογενώς πάνω από το κρέας ανακατεύουμε και το αφήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζουμε και ανακατεύουμε όταν είναι ακόμα al dente και προσθέτουμε τυρί τριμμένο, ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού και πασπαλίζουμε επιφανειακά στο τέλος. Αφήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο να ενσωματωθεί το τυρί και το βγάζουμε. Το αφήνουμε ένα 10λεπτο έξω να τραβήξει το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υγρά και σερβίρουμε.