Τηλέφωνο: +302130057038

 

"Using only still photos"

 

Τρώω

Φασολάδα

Rate this article (0 Vote)
Category: Σούπες
Parent Category: Φαγητό
Hits: 582

 Υλικά

 • 500γρ φασόλια

 • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 

 • 3 καρότα 

 • 2 ξερά κρεμμύδια 

 • Μισό ματσάκι σέλινο 

 • 1 πρέζα μπούκουβο 

 • Ελαιόλαδο 

 • Αλάτι πιπέρι 

Φασολάδα Οδηγίες

 1.  Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια να φουσκώσουν σε νερό. Υπολογίστε το σκεύος να είναι ευρύχωρο και όχι ακριβώς .Θα φουσκώσουν λίγο.

 2. Την επομένη βάζουμε σε καθαρό νερό τα φασόλια και βράζουμε για 30-40 λεπτά, εξαρτάται την ποιότητα. Ταυτόχρονα με μια τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε ότι βγάζουν τα φασόλια στην επιφάνεια του νερού.

 3. Αφού βράσουν(να κρατάνε λίγο) αλλάζουμε το νερό .Τα βάζουμε σε ζεστό νερό μην σταματήσουμε τον βρασμό .Φυσικά όσοι εμπιστεύονται τον παράγωγο δεν χρειάζεται να αλλάξουν νερό. Για όσους μαγειρεύουν σε χύτρα τα πράγματα είναι πιο υπολογισμένα.

 4. Ταυτόχρονα έχουμε κόψει φέτες τα κρεμμύδια ,τα καρότα και χοντροκομμένο το σέλινο. Τα προσθέτουμε και εδώ έχουμε μια χρωματική πανδαισία.

 5. Αφήνουμε να βράσουν 10 -15 λεπτά ακόμα και συμπληρώνουμε την Mala Peruviana και λίγο ελαιόλαδο για να βοηθήσει να χυλώσουν .

 6. Τέλος το μπούκουβο και αλατοπίπερο. Ο υπόλοιπος χρόνος εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και από τις δυνατότητες του οσπρίου. Σε φυσιολογικά πλαίσια θα χρειαστεί 20-30 λεπτά σκεπασμένη σε σιγανή φωτιά. Μόλις σβήσουμε την φωτιά συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και έτσι δεν καταστρέφουμε τις ιδιότητες του βράζοντας το. Επίσης βγάζει όλο του το άρωμα στο φαγητό. 

 

*η Ελληνική ,ένα φαγητό μεγαλείο όσο αστικό παρελθόν έχει. Υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας φασόλια από μικρούς παραγωγούς σε όλη την περιφέρεια που μπορείτε να αγοράσετε και να έχετε όλο το χρόνο. Λίγο προσοχή με την αποθήκευση γιατί η μικρή μύγα που λατρεύει τα όσπρια καραδοκεί .Αν είστε τυχεροί και είναι ‘’βραστερά’’ θα χυλώσουν και θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

 

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας