Τρώω

Μελιτζάνες Ιμαμ Μπαϊλντί
"η μελιτζάνα είναι ένα απ τα πιο τρυφερά καλοκαιρινά λαχανικά και αγαπάει πολύ την ντομάτα. Το ιμάμ προέρχεται από την Τουρκιά, όπως καταλαβαίνουμε από την ονομασία του, αλλά πλέον έχει Ελληνοποιηθεί αφού είναι ένα κλασσικό φαγητό του ελληνικού τραπεζιού. Βαρύ για το στομάχι αλλά τόσο γευστικό που δύσκολα το αντιπαθείς. Προτιμήστε τις φλάσκες μελιτζάνες για την παρασκευή του και ένα σκληρό ελληνικό τυρί όπως η γραβιέρα Κρήτης(και μια σκληρή φέτα είναι ιδανική). Μια καλή σύβραση το απογειώνει. Είναι προτιμότερο να σερβιριστεί λίγο αργότερα και όχι μόλις βγει από τον φούρνο γιατί η μελιτζάνα αφήνει καλύτερρα το άρωμα της δροσερή. Επίσης επειδή είναι λίγο βαρύ φαγητό το απολαμβάνεις καλύτερα όταν δεν καίει. Το συνοδεύει πολύ καλά η φέτα, όταν σερβίρουμε και φυσικά ένα καλό χωριάτικο ψωμί."
Υλικά
- 8 μελιτζάνες
- 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
- 2 καρότα
- 4-5 κρεμμύδια ξερά (ανάλογα το μέγεθος)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- 100γρ γραβιέρα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι