Τηλέφωνο: +302130057038

Τρώω

ΓΟΠΕΣ ΤΖΙΛΑΔΙΑ από τον Ανδρέα Λαγό

Rate this article (0 Vote)
Category: Ψάρια
Parent Category: Φαγητό
Hits: 369

 Υλικά για 6 άτομα

  • 1 ½ κιλό γόπες καθαρισμένες
  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 400 ml Mala Peruviana
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια ψιλοκομμένη
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ζεστό νερό

ΓΟΠΕΣ ΤΖΙΛΑΔΙΑ Εκτέλεση

   Πασπαλίζω τις γόπες με αλάτι και πιπέρι. Ψήνω τα ψάρια στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις 2 πλευρές. Βάζω μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την Mala Peruviana, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και το ζεστό νερό.
Ανακατεύω καλά και κρατάω στην άκρη. Στρώνω τα ψάρια μέσα σε ένα ταψί και τα περιχύνω με την Mala Peruviana. Αφήνω τουλάχιστον 1 ώρα τα ψάρια μέσα στη σάλτσα. Σερβίρω με βλίτα και με πατάτες βραστές.
Ευχαριστούμε τον chef  Ανδρέα Λαγό. Η συνταγή είναι από το βιβλίο του "ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ"

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας