Τηλέφωνο: +302130057038

Τρώω

Κανελόνια αλά Τοσκάνα

Rate this article (0 Vote)
Category: Ζυμαρικά
Parent Category: Φαγητό
Hits: 613

"μια παραδοσιακή Ιταλική συνταγή. Στην γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο μπεσαμέλ για να δέσουμε τον κιμά ,εδώ θα βάλουμε μόνο τυρί τριμμένο. Επίσης παραδοσιακά πρέπει να φτιάξουμε τα κανελόνια μονοί μας με ένα μείγμα για κρέπες. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμα του εμπορίου. Εάν φτιάξουμε κρέπες στο τηγάνι, πρέπει κατά το ρολάρισμα να κόψουμε τις άκρες για να πετύχουμε το σχήμα του κανελόνι."

 Υλικά

  • 1 συσκευασία κανελόνια (ή κρέπες)
  • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • 500γρ κιμά (300γρ μοσχάρι-200γρ χοιρινό)
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300γρ τυρί τριμμένο(150γρ γκούντα-150γρ κεφαλοτύρι)
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Κανελόνια αλά Τοσκάνα Εκτέλεση

   Εάν χρησιμοποιήσουμε ζύμη για κρέπες πρώτα φτιάχνουμε τα κανελόνια και τα φυλάσσουμε. Αλλιώς προχωράμε στην γέμιση. Σοτάρουμε τον κιμά και μόλις ροδίσει ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια ,το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να σοταριστούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά να βράσει, σκεπασμένο. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ,ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από την φωτιά. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά. Αν έχει αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσει. Όταν κρυώσει λίγο σπάμε το αυγό και ρίχνουμε τον αρακά βρασμένο ,πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και λίγη μπεσαμέλ για να δέσουμε το μείγμα μας.
   Το μείγμα μας είναι έτοιμο να γεμίσουμε τα κανελόνια. Στην περίπτωση που έχουμε κρέπες τις τρεσάρουμε σε ένα ταψί όμορφα διπλά την μια στην άλλη, αφού τις γεμίσουμε και κόψουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι. Αλατοπιπερώνουμε τον χυμό Mala Peruviana περιχύνουμε τα κανελόνια ,πουδράρουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γκραντιναριστεί και να δέσει η σάλτσα. Στην περίπτωση που έχουμε έτοιμα κανελόνια πρέπει να τα σκεπάσει η Mala Peruviana στο ταψί, όποτε ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό .Θα χρειαστεί να μείνει άλλα 10 λεπτά στο φούρνο για να γίνουν τα κανελόνια.

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας