Τηλέφωνο: +302130057038

Τρώω

Ριζότο με Mala Peruviana και βασιλικό

Rate this article (0 Vote)
Category: Ζυμαρικά
Parent Category: Φαγητό
Hits: 273

"το ριζότο δικαιωματικά αποτελεί ένα από τα θαυμαστά Ιταλικά πιάτα. Απαιτεί την απολυτή προσοχή μας κατά την παρασκευή του αλλά δεν θεωρώ ότι χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις αν κάποιος ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες. Ιδανικό πιάτο για ένα δείπνο συνοδευόμενο με ένα καλό λευκό ή ροζέ κρασί. Προσοχή στην ποσότητα του ζωμού που εφαρμόζουμε στο ρύζι ,πρέπει να απορροφά και να συμπληρώνουμε σιγά σιγά. Ένα Ελληνικότατο πιάτο που συναγωνίζεται το Ιταλικό ριζότο και είναι εμπνευσμένο από την τεχνική αυτή είναι το κριθαρώτο. Αντικαταστήστε το ρύζι με το κριθαράκι και απλά παίξτε με τους χρόνους που χρειάζονται τα εκάστοτε υλικά να ενσωματωθούν στην αντίστοιχη συνταγή. Επίσης αντικαταστήστε την παρμεζάνα με ένα Ελληνικό αλμυρό κ σκληρό τυρί."

 Υλικά

  • 1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο
  • ½ μπουκάλι Mala Peruviana red ή orange 500ml
  • 6 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ κούπα λευκό ή ροζέ κρασί
  • 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
  • 1 πρέζα φρέσκο βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι

Ριζότο με Mala Peruviana και βασιλικό Εκτέλεση

   Έχουμε έτοιμο τον ζωμό σε ένα σκεύος ζεστό να περιμένει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την Mala Peruviana να ζεσταθεί με την ζάχαρη, λίγο αλάτι και το θυμάρι για 10 λεπτά περίπου και αφήνουμε να περιμένει. Σε ένα βαθύ τηγάνι ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε μέχρι να θωρακίσουμε το ρύζι ,μια ιδέα αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά μην μας κολλήσει το ρύζι .Υπ όψιν η διαδικασία γίνεται σε δυνατή φωτιά.
   Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε λίγο να γλασάρει. Σιγά σιγά ρίχνουμε τον ζωμό, σχεδόν μια μικρή κουτάλα κάθε φορά ,δίνοντας χρόνο στο ρύζι να τραβήξει τα υγρά και να βγάλει το άμυλο του. Αφού πάρει όλο τον ζωμό ανακατεύοντας ,προσθέτουμε την σάλτσα με Mala Peruviana και του δίνουμε μια βράση. Σβήνουμε, αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο και ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα . Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Το ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Τέλος σημαντικό είναι το φρεσκοτριμμένο πιπέρι που πρέπει να συμπληρώσει το πιάτο.

 

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας