Τηλέφωνο: +302130057038

Τρώω

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Rate this article (0 Vote)
Category: Κρέατα
Parent Category: Φαγητό
Hits: 457

"την ίδια συνταγή του κιμά καθώς και της σάλτσας μπορούμε να ακολουθήσουμε για ωραία τρυφερά μπιφτέκια ή κεφτέδες. Φυσικά πρέπει να εξαιρέσουμε το κύμινο και το ούζο που χαρακτηρίζουν τα σουτζουκάκια. Στα κεφτεδάκια εναλλακτικά χρησιμοποιούμε δυόσμο, επίσης στα μπιφτέκια μπορούμε προσθέσουμε πιπεριά, ρίγανη και μαϊντανό. Αφού πλάσουμε τα σουτζουκάκια μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο και να μην τα τηγανίσουμε, αν δεν συμπαθούμε το τηγάνι."

 Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 1 κιλό κιμά (600γρ μοσχάρι 400γρ χοιρινό)
  • 400γρ φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ξερά μετρίου μεγέθους
  • Λίγο ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες πάπρικα
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Αλεύρι

Για την σύβραση

  • 1 ½ μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Σουτζουκάκια σμυρνέικα Εκτέλεση

Σουτζουκάκια

   Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζουμε τον κιμά και αναμειγνύουμε το μοσχάρι με το χοιρινό . Αφού τρίψουμε την φρυγανιά την ρίχνουμε πάνω στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια . Το ελαιόλαδο με μέτρο όσο χρειάζεται για να δουλέψουμε καλά τον κιμά. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Αφού δουλέψουμε καλά τον κιμά με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά ,πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε σχήμα οβάλ και τα τρεσάρουμε σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και έχουμε δίπλα τα σουτζουκάκια. Περνάμε ένα ένα από το αλεύρι, τα τινάζουμε λίγο και τα ρίχνουμε στη φριτούρα μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια του τηγανιού. Τα κρατάμε μέχρι να φτιάξουμε τη σύβραση.

 

Σύβραση-Ενσωμάτωση

   Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις χρυσαφίσουν λίγο σβήνουμε με το ούζο και γρήγορα, πριν εξατμιστεί όλο ρίχνουμε την Mala Peruviana και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε σκεπασμένο να πάρει μια βράση για 5 λεπτά. Βγάζουμε από την φωτιά και αφού έχουμε τρεσάρει τα σουτζουκάκια όμορφα σε ένα ταψί ,περιχύνουμε με την σύβραση και κουνάμε το ταψί για να πάει παντού ισομερώς. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 -30 λεπτά περίπου ,μέχρι να δέσει η σάλτσα και να τραβήξουν τα σουτζουκάκια.

 

 

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας