Τηλέφωνο: +302130057038

Τρώω

Αγριογούρουνο στιφάδο από Άκης Πετρετζίκης

Rate this article (0 Vote)
Category: Κρέατα
Parent Category: Φαγητό
Hits: 1022

 Υλικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο η’ μοσχάρι
  • 2 κιλά κρεμμύδια κοκκάρι για στιφάδο
  • αλάτι
  • κόκκους πιπέρι
  • μπαχάρι
  • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • λίγο πελτέ
  • σκόρδο

 Για τη μαρινάτα

  • καρότα
  • σέλινο
  • κρεμμύδια ξερά
  • δαφνόφυλλα
  • λίγο σκόρδο
  • λάδι
  • λίγο άσπρο κρασί
  • ρύζι εάν θέλουμε για συνοδευτικό

Αγριογούρουνο στιφάδο Εκτέλεση

  Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε σε μια λεκάνη με τα υλικά της μαρινάτας.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 βράδυ. Την άλλη μέρα βγάζουμε το κρέας από την μαρινάτα,το τσιγαρίζουμε καλά για να θωρακιστεί. Το βάζουμε στην γάστρα.
   Βράζουμε την μαρινάτα στην κατσαρόλα. Άδειάζουμε με στραγγιστήρι τον ζωμό στην γάστρα. Τσιγγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην γάστρα μαζί με τα δαφνόφυλλα, σκόρδο, Mala Peruviana, πελτέ, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Το βάζουμε στους 250c για μισή ώρα, μετά στους 200c για 1 ώρα και μετά στους 150c μέχρι να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα.
 
Από τον chef Άκης Πετρετζίκης

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας