Τηλέφωνο: +302130057038

Νέα

Τι είναι το brunch;

Τι είναι το brunch;

Η λέξη αποτελεί τη συνένωση της αγγλικής λέξης breakfast (πρωϊνό) και lunch (μεσημεριανό). Πρόκειται δηλαδή για ελαφριά πιάτα που αντικαθιστούν τα 2 αυτά γεύματα της ημέρας. Σερβίρεται στο μεσοδιάστημα πρωϊνού και μεσημεριανού την Κυριακή. Μάλιστα όταν το γεύμα είναι πιο κοντά στο πρωινό ονομάζεται brunch, ενώ όταν είναι πιο κοντά στο μεσημεριανό blunch. 


Η ιστορία του brunch
Η ιστορία του brunch ενδέχεται να ξεκινά με διαφορετικούς τρόπους. Η μία εκδοχή βρίσκει τις ρίζες του γεύματος αυτού στα πρωινά των Βρετανών, όπου μετά το κυνήγι της Κυριακής γεύονταν διάφορα καλούδια όπως εντόσθια πουλερικών, αυγά και φρούτα. Στη δεύτερη περίπτωση το brunch προέκυψε ως ανάγκη των Καθολικών για ένα χορταστικό γεύμα που θα τους ικανοποιούσε μετά τη νηστεία που είχε προηγηθεί της Κυριακάτικης λειτουργίας. Η πρώτη αναφορά του όρου γίνεται το 1895 από τον Βρετανό συγγραφέα Guy Beringer. O τελευταίος στο δοκίμιό του «Βrunch: μία δικαιολογία» αναφέρθηκε στο brunch ως μία ευχάριστη κοινωνική συνήθεια, που βοηθά να ξεχάσει κανείς τις έγνοιες της εβδομάδας που έρχεται. Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, καθώς το επίκεντρο δεν είναι το φαγητό αλλά η παρέα.

 
Καθώς τα χρόνια περνούσαν διάφορες κοινωνικές συνθήκες ανέδειξαν το brunch, σε ένα  από τα πιο δημοφιλή γεύματα. Λέγεται πως μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι γυναίκες άρχισαν να εργάζονται, χρησιμοποιούσαν το brunch ως μία ευκαιρία να μη μαγειρέψουν και να ξεκουραστούν τις Κυριακές. Επιπλέον, όταν τα χρόνια εκείνα οι σταρ του Hollywood διέσχιζαν την Αμερική με τρένο σταματούσαν στο Chicago για ένα ελαφρύ γεύμα νωρίς μέσα στην ημέρα. Επειδή όμως τα εστιατόρια ήταν κλειστά τις Κυριακές, τα καλύτερα brunch σερβίρονταν στα ξενοδοχεία.
Το σωστό brunch θέλει και το κοκτέιλ του… 

Αν υπάρχει ένα ποτό που είναι συνδεδεμένο με το brunch, τότε αυτό είναι σίγουρα το Bloody Mary
To Bloody Mary θεωρείται ιδανικό για να συνοδεύσει αυγά ή οτιδήποτε άλλο επιλέξετε!

Cheers


 88,    08  Νοε  2021 ,   Mala Peruviana News

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας