Τηλέφωνο: +302130057038

Συνοπτική Παρουσίαση Εταιρείας

  Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας.

Επίσης τον τελευταίο χρόνο κυκλοφόρησε ο χυμός πορτοκαλί τομάτας και ένα blend κόκκινου χυμού αρωματισμένο με πουρέ φρέσκων λαχανικών (μια καλή βάση για την παρασκευή cocktail, ως ενεργειακό ποτό και για όσους αρέσκονται να πίνουν χυμό τομάτας).

Προϊόν 

   Η βασική διαφοροποίησή μας είναι η συνεργασία με δικούς μας παραγωγούς και γεωπόνους έτσι ο έλεγχος του προϊόντος γίνεται εξ' αρχής στο χωράφι.

Η συλλογή των καρπών γίνεται με το χέρι έτσι ώστε να επιλέγουμε μόνο τα καλά στελέχη των φυτών.

Έπειτα υπάρχουν αλλά δυο στάδια διαλογής στο τυποποιητήριο ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να μπεί χαλασμένος καρπός στο τελικό προϊόν.

Έτσι διασφαλίζουμε την άρτια ποιότητα του τελικού προϊόντος. Βέβαια αυτή η διαδικασία είναι πιο δαπανηρή και απαιτεί τον ανάλογο χρόνο.

Αυτό μας δεσμεύει στο να παράγουμε μαζικά αλλά απ την άλλη μας δίνει το ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα.

 

...Προϊόν 

Η παραγωγή γίνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως Αύγουστο-Σεπτέμβρη και χρησιμοποιούμε μόνο υπαίθριες τομάτες μεγαλωμένες με Ελληνικά νερά και τον πολύτιμο ήλιο μας.

Οι εκτάσεις που επιλέγονται είναι κυρίως σε ημιορεινές περιοχές λόγω κλίματος.

Η εποχικότητα του καρπού της τομάτας μας επιβάλει να γνωρίζουμε την ετήσια ποσότητα που θα διοχετευτεί στην αγορά ετησίως, μέσω των συνεργατών μας.

Είτε στην εγχώρια αγορά είτε προς εξαγωγή. Ένα θέμα στο οποίο δίνει λύση η διετή τουλάχιστον διάρκεια ζωής των προϊόντων μας.

Τα προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές, είναι καθαρός χυμός τομάτας.

Ίσως κάποιες φορές να χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα λεμονιού ή ξινό για την ρύθμιση του ph, όταν κριθεί απαραίτητο.

Οι χρήσεις που ενδείκνυται η Mala Peruviana είναι για ελαφρύ και υγιεινό μαγείρεμα, για την παρασκευή cocktail, ως ενεργειακό ποτό για τους αθλητές και φυσικά είναι ένα

αναψυκτικό για τους λάτρεις του τοματοχυμού.

 

Συσκευασία 

Η εταιρεία μας ονομάζεται FOS Natural Creativity και το όνομα αυτής είναι συνδεδεμένο με το πολύτιμο φως του ηλίου της Ελλάδας

λόγο γεωγραφικής θέσης καθώς και με το φως του ελληνικού πνεύματος ερχόμενο από τα αρχαία ελληνικά χρόνια.

Το όνομα Mala Peruviana χρησιμοποιήθηκε για να γεφυρώσουμε (και να ενημερώσουμε) την ιστορική ερμηνεία του καρπού της τομάτας με την

Ελληνικότητα των προϊόντων που παράγουμε.

Προς τιμήν λοιπόν της ονομασίας του καρπού της τομάτας σύμφωνα με την ιστορία, χρησιμοποιήσαμε το όνομα Mala Peruviana που σημαίνει "κακιά περουβιανή". Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχειά όταν το φυτό της τομάτας έφτασε στην Ευρώπη ονομάστηκε Mala Peruviana διότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ζώα να δηλητηριάζονται τρώγοντας το φυτό και αυτό γιατί τα φύλλα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται σολανίνη. Όταν δοκίμασαν όμως τον καρπό ανακάλυψαν το πολύτιμο αυτό φρούτο γευστικά και διαθρεπτικά,

ενώ γρήγορα πήρε μια σημαντική θέση στις διατροφικές του συνήθειες.

Η χρωματική σύνθεση της φιάλης είναι βασισμένη στην θεωρία του Αριστοτέλη περί των χρωμάτων. Κατά την όποια το βασικό χρώμα στο σύμπαν είναι το μαύρο και ερχόμενο το "φως" του ηλίου έχουμε το κόκκινο.

Έτσι λοιπόν μαύρο το βασικό χρώμα της φιάλης, FOS η εταιρεία μας ,έχουμε το κόκκινο του χυμού της τομάτας. Το σπερματοζωάριο που υπάρχει στο λογότυπο μας παραπέμπει στην δημιουργία ζωής.

 

...Συσκευασία 

Ο χαρακτηρισμός naked tomato δόθηκε διότι ο καρπός καθαρίζεται από τον φλοιό και τα σπόρια και κρατάμε μέρος των υγρών και τον πουρέ της τομάτας.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μετρητής περιεκτικότητας χυμού εντός της φιάλης. Κατά προσέγγιση έχουμε υπολογίσει ότι κάθε φιάλη των 500ml περιέχει 10 τομάτες.

Στον λαιμό υπάρχει κερί κάτι το οποίο γίνεται με ειδικό μηχάνημα το οποίο εμβαπτίζει τις φιάλες σε αυτό όταν είναι υγρό .Μια πολύ παλιά μέθοδος που χρησιμοποιούνταν για την σφράγιση των μπουκαλιών όταν δεν υπήρχαν τα σύγχρονα πώματα.

Κρατήσαμε αυτήν την μέθοδο για αισθητικούς λογούς κ σαν δεύτερη ασφάλεια στην σφράγιση της φιάλης.

Οι φιάλες των 500ml (κόκκινη-πορτοκαλί) μπαίνουν σε κουτιά από ανακυκλωμένο χαρτί ανά 12 τεμάχια κ το blend των 200ml με τον πουρέ λαχανικών ανά 24 τεμάχια.

Αυτή είναι μια συνοπτική παρουσίαση της δουλειάς μας και είναι χαρά μας που την μοιραστήκαμε μαζί σας.

Παρουσίαση Fos natural creativity / Mala Peruviana pdf

 

Σχετικά με εμάς

Η FOS natural creativity εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων χυμού τομάτας με βασικό την Mala Peruviana 500ml, πρόκειται για φρέσκο χυμό κόκκινης τομάτας. Περισσότερα...

Idiohead

IDIOHEAD design team συνεργάτες FOS natural creativity

Επικοινωνία

Τμήμα επικοινωνίας : Ποτιδαίας 6,
Γκάζι,Ελλάδα-Αθήνα
Μονάδα μεταποίησης και αποθήκευσης : 25ης Μαρτίου 37 Βάγια
Θήβας , Ελλάδα
Τηλ.: +302130057038
Κιν.: +306972220530
Email: info@fos-nc.gr

Newsletter

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα μαθαίνετε νέα μας