Σχετικά με εμάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Mala Peruviana ξεκίνησε το 2014 από την μαμά εταιρεία FOS natural creativity η οποία εδρεύει στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, στα Βάγια Βοιωτίας με μια πρότυπη γραμμή παραγωγής βασισμένη στην παραδοσιακή μέθοδο παρασκευής χυμού τομάτας. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε προϊόντα με τα ποιοτικά κριτήρια της μεσογειακής διατροφής. Προϊόντα με γεύση, οσμή & χρώμα που έχουν οι αρχικοί καρποί όπως έρχονται από την μητέρα γη. Κρατώντας τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά δημιουργήσαμε την κατηγορία Dreats (drink & eat) προσφέροντας δυνατότητα πολυχρηστικότητας για τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Λόγο των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους τα προϊόντα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τα πιείς και να μαγειρέψεις τις αγαπημένες σου συνταγές γρήγορα και γευστικά. Η βασική διαφοροποίησή μας είναι η συνεργασία με δικούς μας παραγωγούς και γεωπόνους έτσι ο έλεγχος του προϊόντος γίνεται εξ’ αρχής στο χωράφι.
Η συλλογή των καρπών γίνεται πολύ προσεκτικά επιλέγοντας μόνο τα καλά στελέχη των φυτών. Έπειτα υπάρχουν αλλά δύο στάδια διαλογής στο τυποποιητήριο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να μπει χαλασμένος καρπός στο τελικό προϊόν. Έτσι διασφαλίζουμε την άρτια ποιότητα του τελικού προϊόντος. Βέβαια αυτή η διαδικασία είναι πιο δαπανηρή και απαιτεί τον ανάλογο χρόνο. Αυτό μας δεσμεύει στο να παράγουμε μαζικά αλλά από την άλλη μας δίνει το ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά στόχος μας ήταν η Ελληνική αγορά αλλά γρήγορα η δυναμική των προϊόντων μας τα ταξίδεψε στο Ντουμπάι, Αγγλία, Κύπρο, Αμερική, Ιταλία. Στην Ελληνική αγορά επίσημος διανομέας μας είναι η εταιρεία ΑΜΒΥΞ.

Προϊόντα

Η παραγωγή γίνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως Αύγουστο-Σεπτέμβρη και χρησιμοποιούμε μόνο υπαίθριες τομάτες μεγαλωμένες με ελληνικά νερά και τον πολύτιμο ήλιο μας. Οι εκτάσεις που επιλέγονται είναι κυρίως σε ημιορεινές-πεδινές περιοχές λόγω κλίματος. Η εποχικότητα του καρπού της τομάτας μας επιβάλει να γνωρίζουμε την ετήσια ποσότητα που θα διοχετευτεί στην αγορά ετησίως, μέσω των συνεργατών μας. Είτε στην εγχώρια αγορά είτε προς εξαγωγή. Ένα θέμα στο οποίο δίνει λύση η διετής τουλάχιστον διάρκεια ζωής των προϊόντων μας.

Τα προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές. Παστεριώνονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και χρόνο για την διατήρηση των ποιοτικών φυσικοχημικών τους χαρακτηριστικών. Ίσως κάποιες φορές να χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα λεμονιού ή ξινό για την ρύθμιση του ph, όταν κριθεί απαραίτητο.

Οι χρήσεις των προϊόντων Mala Peruviana είναι για ελαφρύ και υγιεινό μαγείρεμα, για την παρασκευή cocktail, ως ενεργειακό ποτό για τους αθλητές και φυσικά είναι ένας χυμός υψηλής θρεπτικής αξίας και υγιεινής λόγω του λυκοπένιου και των αντιοξειδωτικών. Λεπτομέρειες για τις χρήσεις θα βρείτε στο site μας.

Παραγωγή

Από τον σπόρο στο μπουκαλι

Ο άνθρωπος

Άνθρωπος ον περαστικό σε μία εξέλιξη. Σε μια εξέλιξη που παλεύει να συμμετέχει. Κάνει πινελιές στο κάδρο του αγνώστου που παλεύει να γνωρίσει. Άλλες εναρμονίζονται και συνθέτουν συνέχεια στην ασσύμετρη εξέλιξη του έργου. Άλλες δηλώνουν ίσως την ατέλεια της ανθρώπινης γνώσης και τον εγωισμό ενός γονιδίου να συνεχίσει να διαγράφει παράλληλη πορεία με το όλο. Έτσι και αλλιώς όλα γύρω μας είναι συνθέσεις αφηρημένης τελειότητας φτιαγμένα σε “υποθετικούς χρόνους”.

Στο γλυπτό ενός ανθρώπινου κορμιού που προσαρμόζεται, ομορφαίνει, λάμπει, καταστρέφεται, ζεί για να αντιληφθεί τον θάνατο και τελικά γίνεται ένα με το έργο της εξέλιξης, θα δώσω μια πνοή. Μια ανάσα που μυρίζει χώμα. Μια καρδιά που μεγάλωσε με φωτιά, πέτρα, φώς και νερό.

Όλα τα συστατικά που συνθέτουν την δική του καρδιά. Την βρήκα να ζεί ακίνητη έτοιμη να καθηλώσει το πνεύμα μου και να μυρίσω την καλοκαιρινή ζωή της. Βαμμένη με το πιο τρομακτικό, εκθαμβωτικό, ερωτικό χρώμα του μυαλού μου. Κόκκινο. Θα την ονομάσω ΤΟΜΑΤΑ.

Παραδοση/Εργατες

Η εταιρεία μας ονομάζεται FOS Natural Creativity και το όνομα αυτής είναι συνδεδεμένο με το πολύτιμο φως του ηλίου της Ελλάδας λόγο γεωγραφικής θέσης καθώς και με το φως του ελληνικού πνεύματος ερχόμενο από τα αρχαία ελληνικά χρόνια. Το όνομα Mala Peruviana χρησιμοποιήθηκε για να γεφυρώσουμε (και να ενημερώσουμε) την ιστορική ερμηνεία του καρπού της τομάτας με την Ελληνικότητα των προϊόντων που παράγουμε. Προς τιμήν λοιπόν της ονομασίας του καρπού της τομάτας σύμφωνα με την ιστορία, χρησιμοποιήσαμε το όνομα Mala Peruviana που σημαίνει "κακιά περουβιανή". Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχειά όταν το φυτό της τομάτας έφτασε στην Ευρώπη ονομάστηκε Mala Peruviana διότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ζώα να δηλητηριάζονται τρώγοντας το φυτό και αυτό γιατί τα φύλλα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται σολανίνη. Όταν δοκίμασαν όμως τον καρπό ανακάλυψαν το πολύτιμο αυτό φρούτο γευστικά και διαθρεπτικά, ενώ γρήγορα πήρε μια σημαντική θέση στις διατροφικές του συνήθειες. Η χρωματική σύνθεση της φιάλης είναι βασισμένη στην θεωρία του Αριστοτέλη περί των χρωμάτων. Κατά την όποια το βασικό χρώμα στο σύμπαν είναι το μαύρο και ερχόμενο το "φως" του ηλίου έχουμε το κόκκινο. Έτσι λοιπόν μαύρο το βασικό χρώμα της φιάλης, FOS η εταιρεία μας ,έχουμε το κόκκινο του χυμού της τομάτας. Το σπερματοζωάριο που υπάρχει στο λογότυπο μας παραπέμπει στην δημιουργία ζωής.

Mala Peruviana

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt utlabore et dolore magna aliqua ut enim ad 

Dreats

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt utlabore et dolore magna aliqua ut enim ad 

choco time

We are open

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua ut.

mon - fri
10: 00 AM - 6: 00 PM
saturday
11: 00 AM - 3: 00 PM
sunday
11: 00 AM - 1: 00 PM
Top