- 1 ½ κιλό γόπες καθαρισμένες
- 200γρ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 400 ml Mala Peruviana
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 κουτ.σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια ψιλοκομμένη
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 500γρ. ζεστό νερό
ΓΟΠΕΣ ΤΖΙΛΑΔΙΑ Εκτέλεση
Πασπαλίζω τις γόπες με αλάτι και πιπέρι. Ψήνω τα ψάρια στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις 2 πλευρές. Βάζω μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την Mala Peruviana, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και το ζεστό νερό.
Ανακατεύω καλά και κρατάω στην άκρη. Στρώνω τα ψάρια μέσα σε ένα ταψί και τα περιχύνω με την Mala Peruviana. Αφήνω τουλάχιστον 1 ώρα τα ψάρια μέσα στη σάλτσα. Σερβίρω με βλίτα και με πατάτες βραστές.
Ευχαριστούμε τον chef Ανδρέα Λαγό. Η συνταγή είναι από το βιβλίο του “ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ”