Σάλτσα Αμερικαίν

.

“είναι η βάση για να φτιάξουμε την ιδανική Μπισκ από γαρίδες. Χρησιμοποιείται σε ψάρια και διάφορες παρασκευές θαλασσινών όπως η σούπα Μπισκ.”

 Υλικά

  • 500 γρ κελύφη από γαρίδες ,καραβίδες κτλ(οστρακοειδή)
  • 1 λίτρο ζωμό ψαριού( έτοιμο από κύβο ή από ψάρια)
  • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 καρότα
  • 1 μάτσο σέλερι
  • 2 πράσα
  • 100ml κονιάκ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα σαφράν
  • Ελαιόλαδο

Σάλτσα Αμερικαίν Εκτέλεση

   Σοτάρουμε τα κελύφη των οστρακοειδών σε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσουν ρίχνουμε χοντροκομμένα το κρεμμύδι,τα καρότα, το σέλερι και τα πράσα. Αφήνουμε να σοταριστούν λίγο και σβήνουμε φλαμπάρωντας με το κονιάκ. Πουδράρουμε με το καγιέν και προσθέτουμε το σαφράν, την Mala Peruviana και ανακατεύοντας ενσωματώνουμε τον ζωμό του ψαριού.

   Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία αφού αφαιρέσουμε από την φωτιά και περνάμε από σήτα πατώντας τα υλικά να πάρουμε τις ουσίες τους. Τα όστρακα μπορούμε να τα χτυπήσουμε και στο γουδί για να πάρουμε όλο το ζουμί τους. Όταν πάρουμε την καθαρή σάλτσα ενσωματώνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος για να δέσει και την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top