Γαρίδες σαγανάκι με αγριομάραθο

.

 Υλικά

  • 500γρ γαρίδες μετρίου μεγέθους
  • 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml
  • 3 πρέζες ψιλοκομμένο αγριομαραθο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πρέζες μπουκουνά
  • φύλλα βασιλικού
  • 20γρ ούζο
  • 200γρ φέτα σκληρή
  • Ελαιόλαδο
  •  Αλάτι ,πιπέρι

Γαρίδες σαγανάκι με αγριομάραθο Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι (μπορεί να μείνει).Αφήνουμε την ουρά για ομορφιά και αφαιρούμε προσεκτικά το εντερική στην ράχη τους .Πλένουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μισό σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να γλασάρει.
  3. Τις αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις τρεσάρουμε όμορφα με την σειρά. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα συμπληρώνουμε την Mala Peruviana,το αγριομάραθο, το μπούκουβο, αλάτι πιπέρι .

  4. Αφήνουμε τη σύβραση να βγάλει τα αρώματα της βράζοντας για 5 λεπτά και περιχύνουμε πάνω από τις γαρίδες. Πουδράρουμε με την φέτα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια με τα χεριά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

  5. Όταν βγει πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με το σκεύος.

*το φινόκιο χρησιμοποιείται στις κουζίνες μας πολύ συχνά… κάνοντας μια βόλτα όμως στο Ελληνικό ύπαιθρο θα ανακαλύψουμε ένα μέλος της οικογενείας του , το αγριομάραθο. Φύεται παντού και την άνοιξη μπορούμε να το μαζέψουμε, να το ψιλοκόψουμε και να το έχουμε στην κατάψυξη μας. Είναι χαρακτηριστικό λόγω της έντονης και ιδιαίτερης μυρωδιάς του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά σε πολλές συνταγές έναντι άλλων μυρωδικών αφού θα το έχετε όπως σας το δίνει η φύση.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top