Μπάμιες λαδερές

.

“καλοκαιρινό φαγητό πολύ δροσερό συνδυασμένο με την φρέσκια καλοκαιρινή ντομάτα. Υποτιμημένο από πολλούς δικαιολογημένα λογω της βλέννας που βγάζει.Φυσικά υπάρχει ο παλιός κλασσικός τρόπος να τις καθαρίσεις και να αποτελέσουν ένα λουκούλειο γεύμα. Είναι προτιμότερες η μεσαίου μεγέθους όταν της διαλέξουμε. Φυσικά υπάρχουν και καταψυγμένες που δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα . Πρέπει λοιπόν να κόψουμε τα κοτσανάκια τους προσεκτικά μην φτάσουμε στα σπόρια ,τις απλώνουμε σε ένα ταψί ,τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε στον ήλιο για 1 ώρα περίπου. Σκεπασμένες συνήθως μην εισβάλει κάποιο έντομο. Κατά το μαγείρεμα και μόλις μαλακώσουν δεν τις ανακατεύουμε γιατί τις καταστρέφουμε. Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μην μας κολλήσουν. Η ιδία συνταγή μπορεί να γίνει προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα ταψί, στον φούρνο. Δεν προσθέτουμε νερό. Τις κατεψυγμένες αφού τις ξεπαγώσουμε τις ραντίζουμε με ξύδι και τις βάζουμε να στεγνώσουν λίγο στον φούρνο με αέρα.”

 Υλικά

  • 1 κιλό μπάμιες
  • Ξύδι για το καθάρισμα
  • ½ μπουκάλι Mala Peruviana orange ή red 500ml
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πρέζες φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Μπάμιες λαδερές Εκτέλεση

   Αφού καθαρίσουμε τις μπάμιες και βγάλουν την βλέννα τους ,σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λαδί και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αν η κατσαρόλα μας έχει στενό πάτο, καλό είναι να γίνουν μισές μισές. Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Από πάνω κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Οι πατάτες προστίθενται σε μεγάλα καρέ.

   Αλατοπιπερώνουμε ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και περιχύνουμε με την Mala Peruviana . Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο διότι υπάρχει ήδη κάποια ποσότητα από το σοτάρισμα και ανακατεύουμε καλά με προσοχή μην σπάσουμε τις μπάμιες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου προσέχοντας μην μας αρπάξει.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top