Ομελέτα με φρέσκια ντομάτα(αμερικέν)

.

*το αυγό το πρωί είναι η δύναμη της ημέρας ,έλεγαν οι παλιοί .Απαραίτητη τροφή για τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Φυσικά και για όλες τις υπόλοιπες ηλικίες αφού είναι πολύ θρεπτική τροφή έως και απαραίτητη στην διατροφή μας. Παρόλο που είναι δύσκολο να απολαύσεις φρέσκα αυγά μιας και οι σπιτικές εκτροφές έχουν εκλείψει βρίσκεις αξιόλογης ποιότητας σε πολλά σημεία στο κλεινόν άστυ. Οι περισσότερες παρασκευές με αυγά δεν απαιτούν πολύ χρόνο και ιδιαίτερες ικανότητες στην μαγειρική.

 Υλικά

  • 2 αυγά
  • ¼ του μπουκαλιού Mala Peruviana red 500ml
  • 2 πιπεριές (κόκκινη ,πράσινη)
  • Μανιτάρια (της αρεσκείας σας)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι , πιπέρι

Ομελέτα με φρέσκια ντομάτα(αμερικέν) Οδηγίες

   Χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι, το οποίο αν είναι δυνατόν να μην έχει ευπαθή τμήματα (πλαστικές λαβες κτλ), θα σας βολέψει εάν δεν έχετε την ευκαιρία να γυρίσετε την ομελέτα βάζοντας το στον φούρνο για να ψηθεί η επάνω πλευρά. Όποτε κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε αφού έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να κάψει .

Τα αντικολλητικά τηγάνια χρειάζονται ελάχιστο λάδι και έτσι δεν κολυμπά η ομελέτα μας στο τέλος κάτι που είναι αντιαισθητικό, εκτός και αν θέλετε να της δώσετε έναν πιο χωριάτικο χαρακτήρα. Όταν χρυσαφίσουν και μαραθούν καλά προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά σε ένα μπολ για να ομογενοποιηθεί ο κρόκος με το ασπράδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα όταν χτυπάμε τα αυγά. Περιχύνουμε το μείγμα στο τηγάνι έτσι ώστε να πάει παντού ανάμεσα στα λαχανικά μας. Το βοηθάμε κινώντας κυκλικά το τηγάνι. Ταυτόχρονα έχουμε ανάψει τον φούρνο στο γκριλ και βάζουμε το τηγάνι για λίγο να ψηθεί η επάνω πλευρά .Αλλιώς οι έχων ικανότητες γυρνούν την ομελέτα στον αέρα , με πιάτο καπακώνοντας την η’ με σπάτουλα που το πιο πιθανό είναι να σπάσει. Λίγο πριν βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε μια παχιά γραμμή Mala Peruviana σαν να χωρίζουμε στη μέση την ομελέτα ,αφήνουμε 5 λεπτά στο φούρνο και βγάζουμε. Την ρολάρουμε σαν πούρο και τοποθετούμε σε πιάτο.

Preparation

Categories:

Share it to social

Top