Archive

 Υλικά  6 εσκαλωπ χοιρινά λεπτοκομμένα 6 φέτες ζαμπόν καλής ποιότητας  12 φέτες μοτσαρέλα  1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml  2 σκελίδες σκόρδο 12 φύλλα βασιλικού(πλατύφυλλου) 20 γρ ξηρό λευκό κρασί Κάπαρη Λίγο αλεύρι Ελαιόλαδο  Αλάτι πιπέρι Ποπιέτες χοιρινές Οδηγίες  Απλώνουμε τα εσκαλωπ στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε μια φέτα ζαμπόν στο κάθε ένα και από δυο φέτες μοτσαρέλα διπλά […]

Υλικά 1 κόκορα γύρω στα 2 κιλά 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο Μπαχάρι 1 ξυλάκι κανέλα 20 γρ κόκκινο ξηρό κρασί Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Κόκκορας Κρασάτος Οδηγίες Μεριδοποιούμε τον κόκορα και βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει . Περνάμε τα κομμάτια του κόκορα να ροδίσουν. […]

 Υλικά 2 κιλά αγριογούρουνο η’ μοσχάρι 2 κιλά κρεμμύδια κοκκάρι για στιφάδο αλάτι κόκκους πιπέρι μπαχάρι 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml λίγο πελτέ σκόρδο  Για τη μαρινάτα καρότα σέλινο κρεμμύδια ξερά δαφνόφυλλα λίγο σκόρδο λάδι λίγο άσπρο κρασί ρύζι εάν θέλουμε για συνοδευτικό Αγριογούρουνο στιφάδο Εκτέλεση   Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε σε […]

“Το αγαπημένο φαγητό πολλών Ελλήνων που εδώ θα του δώσουμε μια άλλη διάσταση οπτικά και γευστικά με την πορτοκαλί ντομάτα. Ως γνωστόν έχουν μια μεγάλη έλξη τα δυο αυτά υλικά, το μοσχάρι με την ντομάτα αλλά η γλυκεία επίνευση της πορτοκαλί το απογειώνει. Πρέπει να διατηρήσουμε του κανόνες της συνταγής «μοσχαράκι κοκκινιστό» με την παραλλαγή […]

“κλασσικό φαγητό του Ελληνικού τραπεζιού το οποίο όσο πιο λιτό γίνει τόσο καλυτέρα αναδεικνύει την ποιότητα των υλικών του καθώς και την σωστή αλχημεία τους ,που ορίζουν την συνταγή. Συνοδεύεται με αμυλούχες τροφές συνήθως όπως ρύζι ,πατάτες, σπαγγέτι. Δεν υστερεί καθόλου με τον συνδυασμό της μελιτζάνας βέβαια. Πολύ συχνά στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε την […]

 Υλικά 200γρ φιλετάκια χοιρινά κομμένα σε φέτες 2 φέτες του τοστ (κομμένες στη μέση) 100γρ Mala Peruviana 100ml ζωμό βοδινό 30ml κρέμα γάλακτος 50ml λευκό κρασί 40ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 1 κλωνάρι θυμάρι ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ Εκτέλεση    Αλατοπιπερώνω τα φιλετάκια. Σ’ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν και τα […]

  “Την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» επισκέπτεται την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Βασίλης Καλλίδης, την όμορφη Θεσσαλονίκη. Ένα επεισόδιο γεμάτο νοσταλγία που μας ξεναγεί στα μέρη που μεγάλωσε, από τα Λαδάδικα μέχρι τη Νέα Παραλία και την Επανομή συστήνοντάς μας τις αγαπημένες του λιχουδιές. Μοντέρνες ταβέρνες, αυθεντικές πιτσαρίες […]

Top