Archive

“είναι η βάση για να φτιάξουμε την ιδανική Μπισκ από γαρίδες. Χρησιμοποιείται σε ψάρια και διάφορες παρασκευές θαλασσινών όπως η σούπα Μπισκ.”  Υλικά 500 γρ κελύφη από γαρίδες ,καραβίδες κτλ(οστρακοειδή) 1 λίτρο ζωμό ψαριού( έτοιμο από κύβο ή από ψάρια) 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 κρεμμύδια ξερά 3 καρότα 1 μάτσο σέλερι 2 πράσα 100ml […]

“ουσιαστικά είναι σάλτσα Ολλανδέζ με την προσθήκη τομάτας Mala Peruviana. Γι αυτό λοιπόν θα αναπτύξουμε την παρασκευή της σάλτσας Ολλανδέζ αρχικά. Η σάλτσα Σορόν είναι μια σάλτσα που διατηρείται ζεστή σε μπαίν μαρί και συνοδεύει κυρίως κρέατα της σχάρας. Ρεντιξιόν κάνουμε βάζοντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ξύδι να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί .”  Υλικά Ολλανδέζ […]

“υπάρχουν πολλές εκδοχές της σάλτσας τομάτα, ανάλογα τι θα συνοδέψει. Εδώ θα δώσουμε μια απλή και εύκολα τροποποιήσιμη εκδοχή για να μπορεί με μικρές παρεμβάσεις κάποιος να αλλάξει την χρησιμότητά της.”  Υλικά 1 μπουκάλι Mala Peruviana red ή orange 500ml 1 ξερό κρεμμύδι μετρίου μεγέθους 1 σκελίδα σκόρδο 1 καρότο 2 φύλλα δάφνης 3 πρέζες θυμάρι(φρέσκο ή […]

Top