Archive

 Υλικά 1 κιλό φασολάκια φρέσκα η’ κατεψυγμένα ½ μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 καρότα 3 πατάτες 1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκα κρεμμυδάκια 1 σκελίδα σκόρδο 3 πρέζες ψιλοκομμένο μαϊντανό (και ο δυόσμος είναι τέλειος σε μικρότερη ποσότητα) 1 μικρή καυτερή πιπέριτσα Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Φασολάκια Οδηγίες  Έχουμε καθαρίσει τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά .Κόβουμε σε ροδέλες τα […]

“γρήγορο και εύκολο φαγητό γεμάτο δροσιά και την γλυκύτητα του αρακά. Γίνεται όπως όλα τα λαδερά και πρέπει να προσέξουμε το λαδί μην είναι παρά πολύ ,τα υγρά μην κολυμπά ο αρακάς στο νερό και να μην ανακατεύουμε όταν μαλακώσουν τα υλικά και τα τραυματίζουμε. Οι χρωματικές αντιθέσεις και σε αυτό το φαγητό αποτελούν καμβά. […]

“η μελιτζάνα είναι ένα απ τα πιο τρυφερά καλοκαιρινά λαχανικά και αγαπάει πολύ την ντομάτα. Το ιμάμ προέρχεται από την Τουρκιά, όπως καταλαβαίνουμε από την ονομασία του, αλλά πλέον έχει Ελληνοποιηθεί αφού είναι ένα κλασσικό φαγητό του ελληνικού τραπεζιού. Βαρύ για το στομάχι αλλά τόσο γευστικό που δύσκολα το αντιπαθείς. Προτιμήστε τις φλάσκες μελιτζάνες για […]

“ένα γρήγορο ,δροσερό και απολαυστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή ως κυρίως. Έρχεται από την μεγαλόνησο Κρήτη και κύρια υλικά του είναι το παξιμάδι, η τομάτα, η φέτα ( ή ξυνομυζήθρα) και το ελαιόλαδο .Μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα μυρωδικά και να αναβαθμιστεί ,εμείς όμως θα κρατήσουμε την κλασσική συνταγή που εκφράζει […]

Top