“υπάρχουν πολλές εκδοχές της σάλτσας τομάτα, ανάλογα τι θα συνοδέψει. Εδώ θα δώσουμε μια απλή και εύκολα τροποποιήσιμη εκδοχή για να μπορεί με μικρές παρεμβάσεις κάποιος να αλλάξει την χρησιμότητά της.”
- 1 μπουκάλι Mala Peruviana red ή orange 500ml
- 1 ξερό κρεμμύδι μετρίου μεγέθους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 πρέζες θυμάρι(φρέσκο ή αποξηραμένο)
- 1 κ.γ βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Σάλτσα τομάτα – Mala Peruviana Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το καρότο σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε 2 πρέζες θυμάρι και την δάφνη να βγάλουν τα αρώματα τους και ανακατεύοντας προσθέτουμε την Mala Peruviana. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περνάμε από σήτα. Τώρα έχουμε καθαρή την σάλτσα μας και ρίχνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο θυμάρι. Χρησιμοποιείται σε διάφορα ζυμαρικά, κοκκινιστά, σοτέ.