Archive

 Υλικά Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι, σκληρό 500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ 7 γρ. μαγιά, ξερή 600-700ml. νερό 70 ml ελαιόλαδο 1 αυγό 1/2 κ.σ. αλάτι 1/2 κ.σ. ζάχαρη Για τη σάλτσα: 800 γρ. Mala Peruviana Red naked tomato 1 κ.γ. βασιλικό ξερό 1 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή 1 – 1,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1/4 […]

“Ο αστακός θεωρείται κ είναι ένα πολύ ντελικάτο έδεσμα οπότε χρησιμοποιούμε λίγα κ καλά υλικά για να τον συνοδέψουν ,όχι να τον επισκιάσουν.”  Υλικά 1 αστακός 2-2 ½ κιλά 1 ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 πακέτο μακαρόνια ή λιγκουινι 2 μπουκάλια Mala Peruviana red 500ml 2 φύλλα δάφνης 50γρ τσίπουρο ή λευκό κρασί 1 ματσάκι μαϊντανό […]

Υλικά 1 κόκορα γύρω στα 2 κιλά 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο Μπαχάρι 1 ξυλάκι κανέλα 20 γρ κόκκινο ξηρό κρασί Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Κόκκορας Κρασάτος Οδηγίες Μεριδοποιούμε τον κόκορα και βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει . Περνάμε τα κομμάτια του κόκορα να ροδίσουν. […]

“Το αγαπημένο φαγητό πολλών Ελλήνων που εδώ θα του δώσουμε μια άλλη διάσταση οπτικά και γευστικά με την πορτοκαλί ντομάτα. Ως γνωστόν έχουν μια μεγάλη έλξη τα δυο αυτά υλικά, το μοσχάρι με την ντομάτα αλλά η γλυκεία επίνευση της πορτοκαλί το απογειώνει. Πρέπει να διατηρήσουμε του κανόνες της συνταγής «μοσχαράκι κοκκινιστό» με την παραλλαγή […]

“μια πολύ εναλλακτική και ωραία ιδέα για να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα spring rolls με υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας χωρίς να παραπέμπουν γευστικά στην Κίνα .Χρησιμοποιούμε φύλλα από σιτάλευρο τα οποία συνήθως είναι κατεψυγμένα. Είναι πιο υγιεινά γιατί ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται. Το μείγμα 5 μπαχαρικών είναι προαιρετικό αλλά αποτελεί μια γευστική […]

 Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια ½  κιλό μύδια με το κέλυφος 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 πιπεριές Φλωρίνης και δυο καυτερές μικρές 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 60ml ελαιόλαδο 120ml λευκό κρασί Ψιλοκομμένος μαϊντανός Αλάτι Πιπέρι Μακαρονάδα με μύδια Εκτέλεση    Πλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente […]

“μια παραδοσιακή Ιταλική συνταγή. Στην γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο μπεσαμέλ για να δέσουμε τον κιμά ,εδώ θα βάλουμε μόνο τυρί τριμμένο. Επίσης παραδοσιακά πρέπει να φτιάξουμε τα κανελόνια μονοί μας με ένα μείγμα για κρέπες. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμα του εμπορίου. Εάν φτιάξουμε κρέπες στο τηγάνι, πρέπει κατά το ρολάρισμα να κόψουμε τις […]

“το ριζότο δικαιωματικά αποτελεί ένα από τα θαυμαστά Ιταλικά πιάτα. Απαιτεί την απολυτή προσοχή μας κατά την παρασκευή του αλλά δεν θεωρώ ότι χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις αν κάποιος ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες. Ιδανικό πιάτο για ένα δείπνο συνοδευόμενο με ένα καλό λευκό ή ροζέ κρασί. Προσοχή στην ποσότητα του ζωμού που εφαρμόζουμε στο ρύζι ,πρέπει […]

Top