Ποιο γεύμα ονομάζουμε Brunch;

Ποιο γεύμα ονομάζουμε Brunch;

Η απάντηση είναι απλή, δηλαδή το breakfast (πρωινό) και το lunch (μεσημεριανό). Έτσι λοιπόν ως «brunch» ορίζεται ο συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος  που καταναλώνεται συνήθως αργά το πρωί από τις  11πμ έως τις 2μμ.

O όρος «brunch» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1930 για να περιγράψει ένα ελαφρύ κυριακάτικο γεύμα το οποίο αντικαθιστούσε το πρωινό και το μεσημεριανό. Σερβιριζόταν κατά κύριο λόγο με τη μορφή μπουφέ, συνοδευόταν από κάποιο αλκοολούχο ποτό και αποτελούσε συνήθεια των υψηλών κοινωνικών στρωμάτων.

Πόσο υγιεινή συνήθεια είναι το brunch;

Για να δώσουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα πρέπει πρώτα να δούμε τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει το μενού ενός κυριακάτικου, και όχι μόνο, brunch. Οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές και περιλαμβάνουν γεύσεις όπως τα αυγά benedict, το croque madame, τη γνωστή σε όλους ομελέτα, τα pancakes, γεύσεις από το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό κ.α.

Διαβάστε προσεκτικά τον κατάλογο και αναζητήστε πιο υγιεινές επιλογές. Ψάξτε για επιλογές με την ένδειξη -fitness, low-calorie, no sugar, healthy, vegan, die  κ.α. Επιπλέον, επιλέξτε πιάτα που συμπεριλαμβάνουν λαχανικά ή φρούτα. Οι φυτικές ίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά θα αυξήσουν τον κορεσμό και θα σας βοηθήσουν να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες συνολικά.

Προσέξτε τις υγρές θερμίδες

Πέραν των τροφίμων, τα ροφήματα που συχνά συνοδεύουν το brunch μπορούν εύκολα να σας προσδώσουν αρκετές θερμίδες. Για παράδειγμα, ένας cappuccino μπορεί να σας προσδώσει 90 επιπλέον θερμίδες, ένα cocktail 300 ή και περισσότερες θερμίδες, ενώ ένα milkshake γύρω στις 350 θερμίδες. Συνοδεύστε λοιπόν το brunch σας με έναν υγιεινό χυμό ή αν θέλετε να απολαύσετε το κλασικό cocktail που συνοδεύει το brunch, δηλαδή το αγαπημένο σας bloody mary με Mala Peruviana, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι περιέχει 120kcal εκ τον οποίον τα 84 Kcal περιέχει η βότκα. Έτσι αν σας απασχολούν ακόμα και αυτές οι θερμίδες θα μπορούσες να ζητήσεις από τον σερβιτόρο να σου φέρει ένα δροσιστικό και θρεπτικό virgin mary με Mala Peruviana  που περιέχει μόλις 36 kcal.

Top