Archive

“μια πολύ εναλλακτική και ωραία ιδέα για να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα spring rolls με υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας χωρίς να παραπέμπουν γευστικά στην Κίνα .Χρησιμοποιούμε φύλλα από σιτάλευρο τα οποία συνήθως είναι κατεψυγμένα. Είναι πιο υγιεινά γιατί ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται. Το μείγμα 5 μπαχαρικών είναι προαιρετικό αλλά αποτελεί μια γευστική […]

“κλασσικό φαγητό του Ελληνικού τραπεζιού το οποίο όσο πιο λιτό γίνει τόσο καλυτέρα αναδεικνύει την ποιότητα των υλικών του καθώς και την σωστή αλχημεία τους ,που ορίζουν την συνταγή. Συνοδεύεται με αμυλούχες τροφές συνήθως όπως ρύζι ,πατάτες, σπαγγέτι. Δεν υστερεί καθόλου με τον συνδυασμό της μελιτζάνας βέβαια. Πολύ συχνά στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε την […]

“δοκιμάστε και με μαριδάκι .Όσο πιο φρέσκο και ζωντανό είναι το ψαράκι τόσο πιο καλό αποτέλεσμα έχουμε. Κόβουμε τα κεφάλια και μαζί αφαιρούνται και τα εντόσθια. Είναι πολύ απλό και γρήγορο το καθάρισμα. Ακολουθεί καλό πλύσιμο .Είναι ιδανικός μεζές για το ούζο και το τσίπουρο δίπλα στην θάλασσα τις ηλιόλουστες μέρες.”  Υλικά 1 κιλό γαύρο […]

“γρήγορο και εύκολο φαγητό γεμάτο δροσιά και την γλυκύτητα του αρακά. Γίνεται όπως όλα τα λαδερά και πρέπει να προσέξουμε το λαδί μην είναι παρά πολύ ,τα υγρά μην κολυμπά ο αρακάς στο νερό και να μην ανακατεύουμε όταν μαλακώσουν τα υλικά και τα τραυματίζουμε. Οι χρωματικές αντιθέσεις και σε αυτό το φαγητό αποτελούν καμβά. […]

“από τα πιο απλά καλοκαιρινά και μη φαγητά που συνοδεύονται με φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Ιδανικό πιάτο του Ελληνικού πρωινού. Οι τρόποι και οι παραλλαγές που θα διαβάσετε πολλές αλλά ας απλοποιήσουμε τα πράγματα , είναι ένα χωριάτικο απλό φαγητό που δεν απαιτεί υψηλές γνώσεις γαστρονομίας.”  Υλικά 3 αυγά ½ μπουκαλιού Mala Peruviana Πάπρικα Αλάτι […]

 Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια ½  κιλό μύδια με το κέλυφος 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 πιπεριές Φλωρίνης και δυο καυτερές μικρές 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 60ml ελαιόλαδο 120ml λευκό κρασί Ψιλοκομμένος μαϊντανός Αλάτι Πιπέρι Μακαρονάδα με μύδια Εκτέλεση    Πλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente […]

“η μελιτζάνα είναι ένα απ τα πιο τρυφερά καλοκαιρινά λαχανικά και αγαπάει πολύ την ντομάτα. Το ιμάμ προέρχεται από την Τουρκιά, όπως καταλαβαίνουμε από την ονομασία του, αλλά πλέον έχει Ελληνοποιηθεί αφού είναι ένα κλασσικό φαγητό του ελληνικού τραπεζιού. Βαρύ για το στομάχι αλλά τόσο γευστικό που δύσκολα το αντιπαθείς. Προτιμήστε τις φλάσκες μελιτζάνες για […]

“μια παραδοσιακή Ιταλική συνταγή. Στην γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο μπεσαμέλ για να δέσουμε τον κιμά ,εδώ θα βάλουμε μόνο τυρί τριμμένο. Επίσης παραδοσιακά πρέπει να φτιάξουμε τα κανελόνια μονοί μας με ένα μείγμα για κρέπες. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμα του εμπορίου. Εάν φτιάξουμε κρέπες στο τηγάνι, πρέπει κατά το ρολάρισμα να κόψουμε τις […]

Top