Archive

 Υλικά Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι, σκληρό 500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ 7 γρ. μαγιά, ξερή 600-700ml. νερό 70 ml ελαιόλαδο 1 αυγό 1/2 κ.σ. αλάτι 1/2 κ.σ. ζάχαρη Για τη σάλτσα: 800 γρ. Mala Peruviana Red naked tomato 1 κ.γ. βασιλικό ξερό 1 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή 1 – 1,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1/4 […]

“Ο αστακός θεωρείται κ είναι ένα πολύ ντελικάτο έδεσμα οπότε χρησιμοποιούμε λίγα κ καλά υλικά για να τον συνοδέψουν ,όχι να τον επισκιάσουν.”  Υλικά 1 αστακός 2-2 ½ κιλά 1 ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 πακέτο μακαρόνια ή λιγκουινι 2 μπουκάλια Mala Peruviana red 500ml 2 φύλλα δάφνης 50γρ τσίπουρο ή λευκό κρασί 1 ματσάκι μαϊντανό […]

 Υλικά  6 εσκαλωπ χοιρινά λεπτοκομμένα 6 φέτες ζαμπόν καλής ποιότητας  12 φέτες μοτσαρέλα  1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml  2 σκελίδες σκόρδο 12 φύλλα βασιλικού(πλατύφυλλου) 20 γρ ξηρό λευκό κρασί Κάπαρη Λίγο αλεύρι Ελαιόλαδο  Αλάτι πιπέρι Ποπιέτες χοιρινές Οδηγίες  Απλώνουμε τα εσκαλωπ στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε μια φέτα ζαμπόν στο κάθε ένα και από δυο φέτες μοτσαρέλα διπλά […]

Υλικά 1 κόκορα γύρω στα 2 κιλά 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο Μπαχάρι 1 ξυλάκι κανέλα 20 γρ κόκκινο ξηρό κρασί Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Κόκκορας Κρασάτος Οδηγίες Μεριδοποιούμε τον κόκορα και βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει . Περνάμε τα κομμάτια του κόκορα να ροδίσουν. […]

 Υλικά 500γρ γαρίδες μετρίου μεγέθους 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 3 πρέζες ψιλοκομμένο αγριομαραθο 1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκα κρεμμυδάκια 3 σκελίδες σκόρδο 2 πρέζες μπουκουνά φύλλα βασιλικού 20γρ ούζο 200γρ φέτα σκληρή Ελαιόλαδο  Αλάτι ,πιπέρι Γαρίδες σαγανάκι με αγριομάραθο Οδηγίες Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι (μπορεί να μείνει).Αφήνουμε την ουρά […]

*το αυγό το πρωί είναι η δύναμη της ημέρας ,έλεγαν οι παλιοί .Απαραίτητη τροφή για τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Φυσικά και για όλες τις υπόλοιπες ηλικίες αφού είναι πολύ θρεπτική τροφή έως και απαραίτητη στην διατροφή μας. Παρόλο που είναι δύσκολο να απολαύσεις φρέσκα αυγά μιας και οι σπιτικές εκτροφές έχουν εκλείψει βρίσκεις […]

 Υλικά 1 κιλό φασολάκια φρέσκα η’ κατεψυγμένα ½ μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 2 καρότα 3 πατάτες 1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκα κρεμμυδάκια 1 σκελίδα σκόρδο 3 πρέζες ψιλοκομμένο μαϊντανό (και ο δυόσμος είναι τέλειος σε μικρότερη ποσότητα) 1 μικρή καυτερή πιπέριτσα Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Φασολάκια Οδηγίες  Έχουμε καθαρίσει τα φασολάκια και τα υπόλοιπα υλικά .Κόβουμε σε ροδέλες τα […]

 Υλικά 500γρ φασόλια 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml 3 καρότα 2 ξερά κρεμμύδια Μισό ματσάκι σέλινο 1 πρέζα μπούκουβο Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Φασολάδα Οδηγίες  Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια να φουσκώσουν σε νερό. Υπολογίστε το σκεύος να είναι ευρύχωρο και όχι ακριβώς .Θα φουσκώσουν λίγο. Την επομένη βάζουμε σε καθαρό νερό τα φασόλια και βράζουμε για 30-40 λεπτά, […]

 Υλικά 2 κιλά αγριογούρουνο η’ μοσχάρι 2 κιλά κρεμμύδια κοκκάρι για στιφάδο αλάτι κόκκους πιπέρι μπαχάρι 1 μπουκάλι Mala Peruviana red 500ml λίγο πελτέ σκόρδο  Για τη μαρινάτα καρότα σέλινο κρεμμύδια ξερά δαφνόφυλλα λίγο σκόρδο λάδι λίγο άσπρο κρασί ρύζι εάν θέλουμε για συνοδευτικό Αγριογούρουνο στιφάδο Εκτέλεση   Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε σε […]

“Το αγαπημένο φαγητό πολλών Ελλήνων που εδώ θα του δώσουμε μια άλλη διάσταση οπτικά και γευστικά με την πορτοκαλί ντομάτα. Ως γνωστόν έχουν μια μεγάλη έλξη τα δυο αυτά υλικά, το μοσχάρι με την ντομάτα αλλά η γλυκεία επίνευση της πορτοκαλί το απογειώνει. Πρέπει να διατηρήσουμε του κανόνες της συνταγής «μοσχαράκι κοκκινιστό» με την παραλλαγή […]

Top